Προβολή όλων των 12 αποτελεσμάτων

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

25.00

Πρόκειται για ένα βιβλίο πάνω στην ενεργειακή διατροφή, το οποίο περιλαμβάνει διατροφικά-θεραπευτικά σχήματα, οδηγίες για καλύτερη υγεία και επιλεγμένα γαστρονομικά εδέσματα σε υγιεινούς συνδυασμούς, με φαντασία και δημιουργικότητα, σε διάφορα χρώματα, οσμές και γεύσεις. Είναι εμπνευσμένα από την ασιατική Κίνα, την ταοϊστική φιλοσοφία-θεραπευτική και κουλτούρα αλλά και την Ιπποκρατική σκέψη (με αναφορές στον Ιπποκράτη), προσαρμοσμένα στην σύγχρονη εποχή με άρωμα Ελλάδας.

Η ΒΑΣΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ Α’

18.00

Ο σκοπός του βιβλίου είναι η αναγέννηση της αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής. Η αναγέννηση της αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής ενώ πριν από μερικά χρόνια έμοιαζε με όραμα ρομαντικών και ονειροπόλων, σήμερα προκύπτει ως αδήριτη ανάγκη.

Η ΒΑΣΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

15.00

Το βιβλίο αυτό αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο γίνεται παρουσίαση των κύριων θεωριών που συγκροτούν τις βάσεις του οικοδομήματος της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Στο δεύτερο μέρος γίνεται μία αναλυτικότερη παρουσίαση της θεωρίας των Zang Fu οργάνων, τόσο όσον αφορά στη φυσιολογία αλλά και στην παθολογία αυτών.

Η ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ – ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

15.00

Το βιβλίο αυτό διαπραγματεύεται την ιστορική πορεία της Κίνας από το 1644 μέχρι τις μέρες μας. Η περίοδος αυτή, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην πτώση και παρακμή της πάλαι πότε κραταιάς Αυτοκρατορίας του Κέντρου και στην ανάδειξη μιας καινούριας Κίνας, δυνατής όσο παλιά και αξιοσέβαστης όσο ποτέ.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΒΔΗΡΑ

10.00

Μια παράξενη και απρόσμενη συνάντηση δυο μεγάλων μορφών του Ελληνικού πνεύματος, που προκύπτει από τις επιστολές των Ιπποκρατικών κειμένων και φέρνει στο σήμερα αλήθειες, ήδη γνωστές από τότε.

ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

20.00

Πρόκειται για την μεταφορά στα Ελληνικά ενός εμβληματικού έργου, για την παρουσίαση της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στον Δυτικό κόσμο, του «THE WEB THAT HAS NO WEAVER». Ο Ted Kaptchuk, συγγραφέας του βιβλίου, είναι ένας πρωτοπόρος της ελεύθερης σκέψης στη Δύση. Αφού σπούδασε φιλοσοφία στις Η.Π.Α, το 1971, κάτω από την επίδραση των φιλελεύθερων ιδεών του Μάη του ’68, μαγνητίστηκε απ’ την Κίνα, όπου και παρέμεινε έως το 1976. Το 1980, ως απόσταγμα της εμπειρίας και

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

40.00

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους. Περιέχει την ανάλυση 120 και πλέον Κινέζικων Βοτάνων καθώς επίσης και 100 συνταγές της Κινέζικης Βοτανοθεραπείας.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

12.00

Το ζήτημα της διατροφής είναι πολύ σημαντικό για τον σύγχρονο άνθρωπο. Καθώς τρέχει με υπερβολική ταχύτητα προς το μέλλον, χάνει αναγκαστικά, πολλά στοιχεία της παραδοσιακής του διατροφικής συμπεριφοράς. Κόβει τις ρίζες του με το παρελθόν και εισέρχεται σε ένα αβέβαιο μέλλον ως προς την σχέση του με την τροφή. Η κατάσταση αυτή μας υποχρεώνει να ασχοληθούμε επισταμένως με το ζήτημα της διατροφής.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑΣ

15.90

“Ο Δρόμος της Αυτοκράτειρας” είναι ένα βιβλίο βασισμένο στη ζωή της μοναδικής Αυτοκράτειρας της Κίνας που πριν από περίπου 1300 χρόνια ξεκίνησε το παραμυθένιο ταξίδι της για να γίνει από παλλακίδα η πιο ισχυρή γυναίκα στην Κίνα. Πιστός της σύμβουλος ήταν ο σοφός σαμάνος και θεραπευτής Σουν Σι – Μιάο, γνώστης και φύλακας των πανάρχαιων μυστικών της γυναικείας σοφίας και δύναμης.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

18.00

Ο “Ελληνικός Βελονισμός” είναι ένα βιβλίο αναγέννησης της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής και συνάμα συγκερασμού των δύο σημαντικότερων σχολών Ιατρικής σκέψης, της Ελληνικής και της Κινέζικης.

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΝΟΥ

15.00

Το νέο βιβλίο των δύο Γερμανίδων συγγραφέων Christine Li και Ulja Krautwald έρχεται να συμπληρώσει, ως ο Γιάνγκ πόλος, αυτό που ξεκίνησε με τον «Δρόμο της Αυτοκράτειρας». Στον «Δρόμο της Αυτοκράτειρας», το προηγούμενο βιβλίο των δύο συγγραφέων που έχουμε εκδόσει ήδη από το 2013, αναλύονται τα Κινέζικα μυστικά για την γυναικεία φύση. Στον «Χορό του Σαμάνου» αναλύονται τα Κινέζικα μυστικά για την ανδρική φύση.

ΠΕΡΙ ΦΥΣΕΩΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ – ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

10.00

Οι λύσεις οι οποίες προτείνονται στο παρόν βιβλίο βασίζονται στην αρχαία γνώση. Στην αρχαία Ελληνική και την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Στον Ιπποκράτη και τον Κίτρινο Αυτοκράτορα. Το κύριο θεραπευτικό εργαλείο το οποίο συστήνεται είναι η διατροφή.