Προβολή όλων των 5 αποτελεσμάτων

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ

10.00

Η δύναμη του Σωκράτη βρίσκεται στην τέχνη της ζωής που ονομάζεται φιλοσοφία. Σε μια φιλοσοφία ζωντανή και βαθιά ανθρώπινη, που μας καλεί να την ανακαλύψουμε βήμα προς βήμα, αντλώντας μαθήματα από τις κρίσεις της ύπαρξης και μαθαίνοντας την τέχνη του εσωτερικού διαλόγου για να γίνουμε κύριοι της ζωής μας με την μέθοδο της εργασίας πάνω στον εαυτό μας. Πρόκειται για μια φιλοσοφία που είναι πάντοτε επίκαιρη, παρά τα δυόμισι χιλιάδες χρόνια που πέρασαν από τότε. Η ηρεμία του Σωκράτη, που τον κάνει να είναι ελεύθερος μπροστά στις περιστάσεις, εμπνέει όλους εκείνους που αναζητούν ένα δρόμο προς την ουσία.

Ο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΗΡΩΑΣ

10.00

“…η ζωή με την πλούσια ποικιλία της, μας προσφέρει πολύ περισσότερες ηρωικές πράξεις από όσες είμαστε έτοιμοι να παραδεχτούμε… Αναφέρομαι στους μικρούς, καθημερινούς ήρωες, που επιτυγχάνουν αληθινούς άθλους, κάνοντας προσπάθειες άξιες τιτάνων, ακόμα κι αν έχουν το ύψος ανθρώπου.
Ο καθένας έχει το δικό του επίπεδο.
Ο καθένας έχει τα δικά του συναισθήματα και ιδέες, τα δικά του όνειρα και τις δικές του φιλοδοξίες. Όλοι έχουν τις δικές τους επιθυμίες στο να αλλάξουν, να βελτιωθούν, να αφήσουν τον κόσμο λίγο διαφορετικό απ’ ότι τον βρήκαν…
Και είναι εκεί, σε αυτό το κομμάτι του κάθε ανθρώπου, που βρίσκεται ο καθημερινός ήρωας που πασχίζει σκληρό να καταφέρει λίγα ή πολλά από αυτό που αναφέραμε.”

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ

10.00

Οι στοχασμοί αυτού του βιβλίου αποτελούν πρακτικά εργαλεία για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, για να τα χρησιμοποιούμε κάθε μέρα στη μάχη με τα προβλήματα που μας δυσκολεύουν. Είναι μια φιλοσοφική περιήγηση, που καλύπτει όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης και επιχειρεί να ρίξει φως σε πολλές αμφιβολίες που μας απασχολούν. Με εξαιρετικά διαφωτιστική σκέψη η Delia Steinberg Guzman εμβαθύνει στη γνώση του εαυτού, για να βάλει μπροστά μας το μαγικό καθρέφτη, στον οποίο αντανακλώνται οι δυνατότητες της ανθρώπινης εξέλιξης.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

8.00

«Η πρακτική της καθημερινής ζωής αναλαμβάνει να μας δείξει πόσο δύσκολο είναι να κάνουμε πράξη αυτά που σκεφτόμαστε. Συνήθως παραμένουμε στο επίπεδο των ονείρων, η καλύτερα των ονειροπωλήσεων, καλμάροντας έτσι τις επιθυμίες μας και αποφεύγοντας τον κόπο που κάθε ιδέα χρειάζεται, για να μετατραπεί σε μια συγκεκριμένη πραγματικότητα. . .».

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

6.00

Η εποχή μας ανάμεσα σε άλλα, είναι μάρτυρας πολλών ψυχολογικών ασθενειών. (. . .) Υπάρχουν άνθρωποι που, για να αποφύγουν αυτό το κενό, ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες, ελπίζοντας ότι αυτές θα δώσουν ένα σκοπό στη ζωή τους. Έτσι, μετατρέπουν τις σπουδές τους ή τη δουλειά σε σωτήρες μιας κατάστασης, η οποία ριζώνει αναμφίβολα στο βάθος του ίδιου του ανθρώπου. Κάθε πρακτική δραστηριότητα στερείται αξίας, αν αυτός που ασχολείται μ’ αυτήν δεν γνωρίζει το κίνητρο των δράσεών του. Πάντα λοιπόν πρέπει να αναρωτιόμαστε: Γιατί και προς τα πού;