Showing all 7 results

ΑΞΕΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

9.86

Ά-ξενος πόντος (=αφιλόξενος πόντος) ή Μαύρη Θάλασσα ήταν η αρχαία ονομασία του γνωστού σε εμάς Εύξεινου Πόντου. Ο Ά-ξενος Πόντος απαντά πρώτη φορά στον Πίνδαρο τον 5ο αι . Ο Πόντος είχε χαρακτηριστεί έτσι λόγω της τρικυμιώδους και άγριας θάλασσας που δυσχέραινε τη διάπλευση των πλοίων. Προκειμένου να περιοριστεί η αρνητική χροιά της λέξης και να αποδυναμωθεί το δυσοίωνο μήνυμα, η ονομασία του μετατράπηκε κατ’ ευφημισμόν (αντικατάσταση μιας λέξης ή φράσης με μια άλλη λιγότερο αρνητική) σε Εύξεινο Πόντο, όταν αποίκισαν για πρώτη φορά τις ακτές του οι Μιλήσιοι, καθιστώντας τες μέρος του ελληνικού πολιτισμού.

Πόσο ά-ξενος μπορεί να είναι ο Πόντος για την ηρωίδα του μυθιστορήματος; Ποια είναι η Η Κάτια, μια Ελληνίδα από την Οδησσό, σύζυγος Ρώσου πρίγκιπα, ζει στην Αγία Πετρούπολη, στο περιβάλλον του τσάρου Νικόλαου Β΄. Ερωτεύεται, όμως, παράφορα ένα νέο Έλληνα από τον Πόντο και τον ακολουθεί στο δρόμο της επανάστασης.

ΑΠΛΑ Σ’ΑΓΑΠΩ

8.90

Η Αθηνά ένιωθε μια πληρότητα ψυχοσωματική. Η αγάπη άφησε το κορμί της λυτό και την ψυχή της ελαφριά. Έδωσε τόσα πολλά αυτή τη νύχτα η Αθηνά. Οι πρώτες στιγμές αγάπης.
Το βράδυ που πέρασε, οι δύο εραστές γεφύρωσαν μια ζωή μέσα σε λίγες ώρες. Η Αθηνά του δόθηκε διάφανα, δεν κράτησε τίποτα κρυφό από τους πόθους ή τα όνειρά της. Έσπασε τα φράγματα και ζήτησε το απαλό φως της κάμαρας ανοιχτό. Ξεπέρασε την ντροπαλότητα, ξεπέρασε τις αναστολές, έσβησε στα χέρια του. Ήταν σαν να έκανε έρωτα για πρώτη φορά, γιατί αγαπούσε για πρώτη φορά. Λαχταρούσε εκείνος να βλέπει στο πρόσωπο και τα μάτια τι της προκαλούσε.
Δεν ήθελε πια να του κρύβει τίποτα. Επιθυμούσε στις στιγμές της κορύφωσης να ψάχνει μέσα της, να ξέρει τα πάντα γι’ αυτή. Τι κι αν γινόταν άσχημη ή κτηνώδης; Ήταν αληθινή και το ξεγύμνωμα του εαυτού της έφερε τη λύτρωση…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ

9.86

Tο μυθιστόρημα Από την Ανατολή στη Δύση είναι ένας υπέροχος συνδυασμός ιστορικών γεγονότων μέσα από το οδοιπορικό μιας οικογένειας της Μακεδονίας, από το 1880 μέχρι σήμερα.

Aκολουθούμε τους ήρωές μας από τη Μακεδονία στην Οδησσό και την Αγία Πετρούπολη να μεταφέρουν τη γνώση της καπνοκαλλιέργειας στα πέρατα του κόσμου. Ριζώνουμε μαζί τους στην Αίγυπτο, στην Αλεξάνδρεια. Γινόμαστε μάρτυρες στη δημιουργία της αμύθητης περιουσίας τους στις χασιέντες της Αργεντινής και στο Μπουένος Άιρες.

Ο ΙΣΤΟΣ

9.90

Δυο παλιές βίλες μετατρέπονται σε ξενοδοχεία. Η μία στο Χαλάνδρι και η άλλη στην παλιά πόλη της Ρόδου.

Οι ιδιοκτήτες τους παλεύουν να πετύχουν σε μια εποχή που ο τουρισμός υπόσχεται πολλά. Άθελά τους όμως μπλέκονται στα σχέδια λαθρεμπόρων πολύτιμων λίθων, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

Δύο παράλληλες ιστορίες ενώνονται σε έναν κρίκο. Η μία στη μεσαιωνική Ρόδο, τη Μάλτα και την Ιταλία,
ενώ η άλλη, η σύγχρονη, στην Αθήνα, τη Ρόδο και τη Γενεύη. Βιώνουμε τους πόθους και την αγάπη της Αναστασίας, που ακολούθησε τον Ιππότη της στην οδύσσειά του μέχρι τη Μάλτα, όταν οι Τούρκοι πολιόρκησαν και κατέλαβαν τη Ρόδο.

Το χθες είναι μαγευτικό και μας παρασύρει ονειρικά. Το σήμερα όμως ανεβάζει την αδρεναλίνη και μας αγγίζει έντονα. Γιατί έτσι είναι πάντα στην Ελλάδα, ή όλα μαζί ή τίποτα…

ΠΑΛΑΤΙΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ

9.86

Mόνο ένα λεπτό νήμα χωρίζει την Iστορία από το μύθο. Kρυβόμαστε στους λάγνους οντάδες των χαρεμιών, ταξιδεύουμε στους καταυλισμούς των τσιγγάνων του Δούναβη, ζούμε στον παλμό της αυτοκρατορικής Bιένης. Mπροστά από τα μάτια μας περνούν τα βενετσιάνικα παλάτια και τα φαναριώτικα αρχοντικά. Γίνονται δικά μας τα ναυτιλιακά και εμπορικά συμφέροντα των Eλλήνων της Tεργέστης, μας συναρπάζουν οι κουρσάροι και οι μπουρλοτιέρηδες του Aιγαίου.
Tο κεντρικό πρόσωπο του χθες είναι μια γνήσια Eλληνίδα, γοητευτική γυναίκα και αξεπέραστη κυρία. Mας μαγεύει, μας συναρπάζει και συχνά μας διασκεδάζει. Oι αγώνες, οι θυσίες, οι έρωτές της γίνονται και δικοί μας. Mπορεί να μαθαίνουμε τα ερωτικά της μυστικά, αλλά παράλληλα τα γεγονότα συνιστούν σταγόνες ανθρωπιάς και δύναμης μέσα στον ωκεανό της Iστορίας.

ΠΑΡΑΜΥΘΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ

9.86

«Σ’ αγάπησα τόσο πολύ», μονολόγησε. «Ήθελα να είμαι συνεχώς δίπλα σου. Ήθελα να πετυχαίνεις σε κάθε σου προσπάθεια. Ποτέ δε θυσίασα τα όνειρά σου για μια ζωή πιο εύκολη. Καιγόμουνα από φλόγα για δημιουργία ακόμα και όταν αποτυγχάναμε, σε ήθελα και δε χόρταινα τα φιλιά, τα χάδια, τη συντροφιά σου.
»Όταν σε ποθούσα, πέθαινα και ξαναγεννιόμουν μαζί. Γιατί μ’ άφησες; Γιατί δε με πίστεψες; Αφού σου ανήκα. Ήθελα να είμαι μέρος από το δικό σου κορμί και προσπαθούσα να μη σε συνθλίβω κάτω από το βάρος των αισθημάτων και των αισθήσεών μου.
»Μου ’λεγες ότι ανασταίνεσαι μόλις μπεις στο σπίτι μας. Μου ’λεγες ότι δεν μπορείς να συγκεντρωθείς και να δουλέψεις όταν είμαι λυπημένη. Μου ’λεγες ότι είμαι το καπρίτσιο σου. Γιατί καταστραφήκαμε; Πώς και σκοντάψαμε τόσο εύκολα; Η αγάπη μας έμοιαζε σταθμός, ανάσα και καημός. Γιατί, λοιπόν, μάτια μου; Γιατί;»

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ

17.00

Η Λουκία, μια νέα γυναίκα που μεγαλώνει μόνη τα δυο κορίτσια της, γνωρίζει τυχαία τον Αρίστο, έναν πολυάσχολο μεταλλειολόγο μηχανικό. Νοικιάζει το οικογενειακό του αρχοντικό στο Γαλαξείδι, με σκοπό να ανοίξει εκεί ένα μαγαζί. Οι δυο τους θα συνεταιριστούν και η συνεργασία τους θα εξελιχθεί σε δυνατή αγάπη και πάθος.

Ζούμε την καθημερινότητά τους, με τις χαρές, τις διαφωνίες και τα γέλια. Μελανό σημείο είναι ο έρωτας της Μυρτώς, της κόρης του Αρίστου, η οποία μπλέκει με λάθος άνθρωπο, που θέλει να τη χρησιμοποιήσει στα σκοτεινά του σχέδια, μια και δε διστάζει να σκοτώσει προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του.

Παράλληλα, το Γαλαξείδι, η θαλασσινή πολιτεία με το πλούσιο ναυτικό παρελθόν, ζωντανεύει μπρος στα μάτια μας. Ακολουθούμε τα περήφανα ιστιοφόρα στα μακρινά τους ταξίδια από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Μασσαλία, τότε που θαλασσινό νερό κυλούσε στις φλέβες των ναυτικών. Παρακολουθούμε την πολυτάραχη ζωή τους, από τη μεγάλη ακμή των ιστιοφόρων μέχρι την παρακμή τους, όταν άρχισε η χρήση ατμού στα πλοία. Η κυρα-Λένη, πρόγονος του Αρίστου, με την πολυκύμαντη ζωή της πρωταγωνιστεί, μαζί με τα ιστιοφόρα, στην ιστορία μας. Όλα όσα βιώνει μας συνεπαίρνουν και οι περιπέτειές της μας κόβουν την ανάσα.